Ajankohtaista

Uutishuone

Ketju yksilöllisiä hotelleja

17.02.2021 | Kuukauden kasvo

Primehotelsin jokainen hotelli on omanlaisensa. Viiden hotellin perhe on kasvamassa, sillä kesällä Helsinkiin saadaan peräti kaksi uutta hotellia.

Matkailuvuoden 2021 alettua Primehotelsissa luodaan katseet jo tulevaan kesään, sillä silloin yrityksen hotelliperheeseen saadaan uusia hotelleja.

”Avaamme kesällä Helsinkiin kaksi uutta kohdetta. Jätkäsaareen rakentuu uudenlainen taidehotelli ja Helsingin ydinkeskustassa perinteikäs Rakennusmestarien talo uudistuu 237 huoneen hotelliksi”, kertoo kehitysjohtaja Tina Kaikkonen.

Primehotelsilla on ennestään viisi hotellia, joista kaksi sijaitsee Helsingissä ja muut kolme Hyvinkäällä, Savonlinnassa ja Varkaudessa. Primehotels ei kuitenkaan ole hotelliketju, vaan ketju omanlaisiaan hotelleja.

”Jokainen hotelleistamme on oma uniikki yksikkönsä omalla yksilöllisellä identiteetillään - niin puitteiltaan kuin palveluiltaan. Kaikkia hotellejamme kuitenkin yhdistää sama visio; tarjota Suomen parasta palvelua”, kuvailee markkinointi- ja viestintäjohtaja Elina Kontola.

Vankilasta hotelliksi

Primehotelsin tunnetuimpiin hotelleihin lukeutuu Helsingissä sijaitseva Hotel Katajanokka, jolle entinen Helsingin lääninvankilan kiinteistö tarjoaa historialliset ja ainutlaatuiset puitteet. Vankila toimi kiinteistössä pitkään, vuodesta 1837 vuoteen 2002. Mittavien kunnostustöiden jälkeen rakennus sai uuden käyttötarkoituksen modernina hotellina. Pitkästä vankilahistoriasta muistuttavat edelleen Museoviraston suojelema keskikäytävä, ulkoseinät ja muuri. Vuonna 2018 Hotel Katajanokasta tuli Suomen ensimmäinen Marriot-brändiperheen alla toimiva hotelli.

”Hotelli ravintoloineen on tärkeä ja näkyvä osa Katajanokkaa. Tunnelmallinen ravintola Linnankellari ja sen ainutlaatuinen kesäterassi linnan sisäpihalla ovat paikallistenkin asukkaiden suuressa suosiossa”, Kontola kertoo.

Pidetty ja palkittu Hyvinkään Sveitsi

Primehotelsin Hyvinkäällä sijaitseva Hotel Sveitsi sai loppuvuodesta 2020 kansainvälistä tunnustusta, kun se tuli jälleen valituksi Suomen parhaaksi lomakohteeksi World Travel Awards -kilpailun Finland´s Leading Resort -sarjassa. World Travel Awards -tunnutukset jaettiin nyt 27. kertaa.

”Hotel Sveitsin saaman palkinnon arvoa nostaa ennen kaikkea se, että matkailualan ammattiraadin sijaan asiakkaat päättävät tunnustuksen saajan antamalla äänensä. Kun koko matkailualaa koettelevasta Covid-19 -haasteesta huolimatta tuhannet matkailijat ovat antaneet äänensä Hotel Sveitsille, se osoittaa meille, että olemme kehityspolussamme ottaneet askeleita oikeaan suuntaan”, Kaikkonen kuvailee.

Hotel Sveitsin valtteja matkailukohteena on sen monipuolisuus. Hotellia ympäröivä luonto tarjoaa runsaasti liikkumisen mahdollisuuksia sekä rauhallisesti lenkkeillen että seikkailupuiston köysi- ja vaijeriliukuradoilla taiteillen. Saman katon alta hotellin kanssa sijaitsee kokonainen viihdekeskus, jossa voi piipahtaa esimerkiksi elokuvissa, kuntosalilla, kauneushoitolassa tai uimalassa.

”Ihmiset yllättyvät aina paikan päällä kuinka upea tämä paikka onkaan, kuitenkin vain alle tunnin matkan päässä Helsingistä ja puoli tuntia lentokentältä”, Kaikkonen sanoo.

Ruoka on osa onnistunutta hotellielämystä

Elina Kontolan mukaan suurin osa Primehotelsin asiakkaista toivoo hotellivierailultaan elämyksellisyyttä, olipa vierailun syy sitten vapaa-aika tai liikematka.

”Elämyksiä voi kokea meillä kaikissa kohteissa, niin ruoan kuin aktiviteettien sekä hotellia ympäröivän kohdekaupungin tarjonnan ja ympäristön kautta.”

Ravintolapalvelut ovat kaikenlaisille matkailijoille tärkeä osa hotellivierailun elämyksellisyyttä.

”Ravintola ja minibaari eivät ole pelkkä tukipalvelu hotelleissa, vaan niiden täytyy luoda elämyksiä ja tukea kokonaisvaltaista hyvinvointia”, Kontola sanoo.

Yksi uusimmista hotelliravintoloista on Hotel Sveitsin Karhunpesä Restaurant & Bar. Kontola kuvailee sitä viihtyisäksi karhun luolaksi, joka tuo luonnon osaksi ravintolaelämystä jännittävällä tavalla.

”Koska kaikki hotellimme ovat uniikkeja koemme, että myös hotellien yhteydessä toimivien ravintoloiden tulee olla uniikkeja. Hotelliemme ravintolat ovatkin upeasti lunastaneet paikkansa myös lähialueiden asukkaiden sydämissä.”

Aamiainen on monille hotellivierailun kohokohta. Hyvä hotelliaamiainen on kattava ja monipuolinen, monenlaiseen makuun sopiva.

”Hotellivieras haluaa nauttia aamiaisen, jolla päivä lähtee käyntiin juuri hänen toivomallaan tavalla. Se voi tarkoittaa esimerkiksi mahdollisuutta tehdä terveellisiä valintoja ja nauttia juuri oman maun mukaista erikoiskahvia”, Kontola kuvailee.

Koronakesä kasvatti kotimaan matkailua

Matkailualalle haasteellisena ja poikkeuksellisena pandemiavuonna 2020 kotimaisten matkailijoiden merkitys korostui myös Primehotelsin kohteissa. Etenkin kesällä kotimaan matkailun kasvu näkyi monessa hotellissa. Yksi suosikeista oli Savonlinnassa sijaitseva Spahotel Casino.

”Vaikka Oopperajuhlia ei järjestetty, oli hienoa saada Suomen parhaimpaan kesäkaupunkiin ensikertalaisia vierailijoita, jotka ilolla tutustuivat Savonlinnan kaupungin kattavaan kesätarjontaan”, Kontola mainitsee.

Tina Kaikkosen mukaan Primehotels on saanut paljon kiitosta keväällä lanseeratusta Prime Care -ohjelmasta, joka tarkoittaa kokonaisvaltaista ja tehostettua turvallisuuden ja hygieniaohjeiden huomioimista hotellien kaikissa toiminnoissa.

”Lanseerasimme Prime Care -ohjelman, jotta vieraat tuntisivat vierailun hotelleissamme turvalliseksi myös vallitsevan epidemian aikana. Halusimme konseptin myötä tuoda esille kaikki turvallisen vierailun elementit. Ohjelman myötä esimerkiksi kokousvieraat ovat valinneet meidät tilaisuutensa järjestäjäksi sen sijaan, että jättäisivät tilaisuuden kokonaan pitämättä.”

Lisää luksusta Helsinkiin

Vuonna 2023 Helsingin hotellitarjonta saa kansainvälisesti katsottuna merkittävän lisän, kun Primehotelsin Grand Hansa Hotel avaa ovensa Kaivopihalla. The Unbound Collection by Hyatt hotellien ketjuun liittyvä Grand Hansa Hotel tarjoaa luksuskategoriaan lukeutuvia palveluita ja elämyksiä. Hotelliin valmistuu muun muassa 224 huonetta, laaja ravintolatarjonta sekä juhla- ja kokoustilat.

Valmistuessaan Grand Hansa Hotel yhdistää Uuden ylioppilastalon ja Seurahuoneen talonakin tunnetun Kalevan talon. Vuonna 1910 rakennetun Uuden Ylioppilastalon rakennuksessa toimi Hotelli Hansa vuosina 1924-1968 ja tätä aikaisemmin myös Ylioppilaskoti ja Lähetyshotelli. Seurahuoneen talon kiinteistössä on toiminut hotelli yhtäjaksoisesti jo vuodesta 1912 lähtien.

Tina Kaikkosen mukaan ainutlaatuinen, moderni luksushotelli on loistava lisä Primehotelsin kasvustrategiaan.

”Olemme ylpeitä tuodessamme tarjolle Hyatt-ketjun uuden Unbound Collection -hotellin ensimmäisenä Pohjoismaissa. Kiinteistön mittava ja merkittävä historia on ollut olennaisessa osassa Helsingin kehitystä ja Grand Hansa tulee olemaan tärkeässä roolissa Helsingin ydinkeskustan kehittymisessä.”

Kuvassa vasemmalta Tina Kaikkonen ja Elina Kontola.

Juttu on julkaistu Novan numerossa 1/21.

Lue Nova-lehteä täällä!


Teksti: Krista Korpela-Kosonen
Kuva: Tomi Setälä

Jaa sisältöä: