Ajankohtaista

Uutishuone

Meira Novan kausikalenteri kertoo sesongit

25.10.2017 | Novalainen vastaa

Mikä on Meira Novan kausikalenteri?

Kausikalenteri on Meira Novan asiakkaille suunniteltu hedelmien ja vihannesten satokausista kertova kalenterijuliste, joka auttaa valitsemaan hinta-laatusuhteiltaan sesongin parhaimpia tuotteita. Kalenteri ilmestyy kolme kertaa vuodessa Nova-lehden välissä. Se on myös tulostettavissa meiranova.fi-sivuilta kohdasta Tuotteet ja sieltä Kuvastot ja kalenterit. Lisäksi sitä jaetaan Meira Novan tapahtumissa.

Miten kalenterit on laadittu?

Kausikalentereita on kolme: kesän, syksyn ja alkutalven sekä kevään kausiin. Kesän kalenterissa painottuu kotimaisuus. Sen avulla haluamme kertoa, mitä tuotteita on saatavana kotimaisina ja kuinka pitkään niiden kaudet jatkuvat. Tuotteina ovat muun muassa varhaisperuna, tuore kaali ja salaatit. Syyskauden kalenterissa painottuvat suositukset kauteen: esimerkiksi sitrukset ja granaattiomena sekä kotimaiset päärynä, omena, juurekset ja kekrikurpitsa. Kevään kalenterin avulla voi seurata tuontimaita vaikkapa tomaatin, kurkun ja paprikan kohdalla.

Mistä tiedot tulevat kalenteriin?

Kalenteri on Meira Novan hedelmä- ja vihanneshankinnan tiimin kokoama. Määritetyt kaudet perustuvat historiatietoihin aikaisemmista kausista ja sekä Meira Novan hankinnan ja tavarantoimittajien asiantuntemukseen. On kuitenkin hyvä muistaa, että kalenteri perustuu ennakkoarvioihin. Kun kyseessä on viljeltävät tuotteet, saattaa satotilanteisiin aina tulla ennalta arvaamattomia muutoksia esimerkiksi säätilan vaihtelusta johtuen. Kannattaakin tarkistaa uusin tieto esimerkiksi Meira Novan hevi-viikkotiedotteesta, joka löytyy muun muassa Tilaajainfosta.

Miksi kalenteria kannattaa seurata?

Kalenteri auttaa varmistamaan, että asiakkaamme saa laadukkaimman tuotteen parhaaseen hintaan. Siitä on myös apua ruokalistan ja esimerkiksi teemaviikkojen suunnitteluun. Kotimaisten tuotteiden ja lähiruoan suosiminen helpottuu, kun kalenterista näkee kunkin tuotteen kotimaiset kaudet. 

Jarkko Knuutinen
Hankintapäällikkö
Meira Nova Oy

Kausikalenterit


Jaa sisältöä: