Ajankohtaista

Uutishuone

Miten Tilaajainfo muuttuu?

10.11.2017 | Novalainen vastaa

Meira Novan nettikaupan yhteydessä oleva Tilaajainfo uudistuu marraskuussa. Tiedotuskanavasta tulee entistä selkeämpi ja helppokäyttöisempi. 

Mikä on Tilaajainfo?

Tilaajainfo on nettikaupan yhteydessä oleva tiedotuskanava. Siellä tiedotetaan monesta asiakkaalle tärkeästä asiasta kuten arkipyhistä johtuvista tilausaikamuutoksista, kampanjoista, tuotekatkoista ja ennakkotilauksista. Tilaajainfoa lukemalla voi varmistaa, että toimitukset tulevat ajallaan.

Millaisia muutoksia Tilaajainfoon tehdään?

Tilaajainfosta tulee entistä nykyaikaisempi ja helpompi käyttää. Tietojen hahmotettavuus ja löydettävyys paranevat, kun asiat on ryhmitelty selkeämpiin kokonaisuuksiin ja oikeiden otsikoiden alle. Sivuston ilme muuttuu entistä raikkaammaksi ja modernimmaksi.

Uuden Tilaajainfon ylävalikon ryhminä ovat kampanjat ja ennakot, katkot, kausikalenteri, tiedotteet ja tilastot. Vasemmalta löytyy uusimmat Meira Novan tiedotteet sekä alaosasta ohjeet ja yhteystiedot. Kannattaa klikata näitä kaikkia auki ja katsoa, mitä tietoa kunkin valikon alta löytyy.

Uutena ominaisuutena tuomme Tilaajainfon etusivulle kalenterin, jossa tärkeät päivämäärät ovat merkittyinä. Kalenterista voi kätevästi siirtää päivämäärät muistilistaksi itselleen ja lähettää muistutukset omaan sähköpostiin. Näin esimerkiksi toimitusaikamuutokset ja niistä johtuvat tilausmuutokset eivät unohdu.

Pitääkö asiakkaan tehdä jotakin Tilaajainfon muuttuessa?

Tilaajainfon uudistus ei vaadi asiakkaalta mitään toimenpiteitä. Toki toivomme, että asiakkaat tutustuvat uuteen infoon ja hyödyntävät uusia ominaisuuksia! Pulmatilanteissa kannattaa etsiä apua Tilaajainfon ohjeista. Lisäksi asiakaspalvelumme vastaa mielellään, jos Tilaajainfosta tulee jotakin kysyttävää.

Anne Sandberg
Nettipäällikkö
Meira Nova Oy


Jaa sisältöä: