Ajankohtaista

Uutishuone

Vinkit kesäjäätelöiden koristeluun

28.06.2019 | Ajankohtaista

Jälkiruoka- ja jäätelöannoksissa on pinnalla sekä luonnonmukaisuus että runsaat överiannokset.

Jäätelöiden ja jälkiruokien koristelussa pitävät pintansa perinteiset kastikkeet ja strösselit, mutta rinnalle tuodaan joka vuosi kiinnostavia uutuuksia. Tämän kauden kastikkeissa maistuvat muun muassa lemon curd, juustokakku ja cookie dough. Kirkkaansininen karkkikastike ja pinkki glitter -kastike säväyttävät varmasti annoksessa, kuten myös makeankirpeä strösseli.

1) Herkuttelua luonnollisesti

Pohjoismaissa luonnollisuus, paikallisuus ja vegaanisuus ovat vahvoja trendejä, joissa muu Eurooppa tulee perässä. Uusimpien suklaarakeiden väriaineet ovat peräisin ruoasta, kuten punajuuresta ja spiruliinasta. Strösseleitä on jo saatavilla luomuna ja pohjoisen mauissa, joita ovat esimerkiksi puolukka ja karviainen.

2) Jättiannokset ihastuttavat näyttävyydellään

Sosiaalisessa mediassa ihastuttavien runsaiden ja värikylläisten jälkiruoka- ja jäätelöannosten inspiraationa on jenkkityyli. Överiannos syntyy yhdistämällä erilaisia osia, kuten jäätelöpalloja, keksejä, kakkupaloja, värikkäitä vohveleita sekä erilaisia ja -kokoisia koristeita, kastikkeita, ja vaikka glitteriäkin. More is more! Mustat vohvelit ja jäätelö ovat suosittuja somessa. Persoonallinen nimikkoannos on myös oiva keino lisätä myyntiä ja vahvistaa ravintolan tai kahvilan brändiä.

3) Leikittelyä suolaisen ja makean liitolla

Salted caramel on nyt jo suosikkimaku ja esimerkiksi rapeilla salted caramel -helmillä saadaan annokseen erilaista suutuntumaa. Popcorneilla on myös helppo tuoda suolaista makua annokseen, yhdistettynä esimerkiksi nougatkastikkeeseen. Myös salmiakkilastut antavat sekä näköä että makua annokselle.

4) Pienillä herkuilla (ja vaivalla) uusi annos

Niin pirtelöistä, jäätelöistä, kakuista kuin leivonnaisistakin saa houkuttelevat annokset, kun niihin lisätään kastikkeita, koristeita, hedelmiä, marjoja, yrttejä ja mitä vaan herkullista. Yksinkertaisiakin aineksia kokoamalla saa maukkaan ja näyttävän jälkiruoan, esimerkiksi tuoreet mansikat lemon curdilla, basilikalla ja strösseleillä koristeltuna.

Iloista jäätelökesää!

Jäätelöiden ja jälkiruokien koristelutrendeistä kertoi Nicin aluemyyntipäällikkö Carina Hoisko. Artikkeli on julkaistu Novan numerossa 5/19.


Teksti: Taija Oksanen
Kuva: Nic

Jaa sisältöä: