Uutishuone

Uutishuone

Ensimmäinen vuosi kohti parempaa paikkaa

16.12.2022 | Ajankohtaista

Meira Novan vastuullisuuden ja ympäristötyön kehitystyöryhmällä on nyt vuosi työtä tehtynä. Mitä on saatu aikaiseksi ja mihin keskitytään jatkossa?

Meira Novan laatu- ja vastuullisuustyö sai uutta vahvistusta reilu vuosi sitten, kun Susanna Viitaniemi aloitti työnsä laatupäällikkönä. Vastuullisuus- ja ympäristötyö ovat kuuluneet hänen työtehtäviinsä alusta asti. Toimeksi pistettiin heti perustamalla kehitystyöryhmä näiden asioiden ympärille.

”Kehitystyöryhmän perustaminen oli yksi ensimmäisistä tehtävistäni. Vetovastuussa työryhmän osalta minulla on alusta asti ollut logistiikan ylläpitopäällikkö Jari Saviniemi”, Viitaniemi kertoo.

Kehitystyöryhmälle suunniteltiin kolmevuotinen roadmap, josta nyt on takana vuosi. Lopputuloksena on neljä valmistunutta tehtävää ja seitsemän ensi vuonna jatkettavaa tehtävää. Kolme tehtävistä jouduttiin toistaiseksi  keskeyttämään, mutta niitä todennäköisesti jatketaan tulevaisuudessa. Hedelmien ja vihannesten keruussa pyrittiin vähentämään muovin käyttöä, mutta korvaavaa materiaalia ei löytynyt. Asian tarkastelua jatketaan myöhemmin. Kuljetusten tehostaminen on siirretty asiakastapaamisten keskusteluihin ja keinoja tähän haetaan myös kuljetuskumppanitapaamisissa. Rullakkotyöryhmän tavoitteista ei ollut saatavissa vastuullisuusnäkökulmaa.

Ruokahävikin taklausta ja vastuullisuusmielikuvaa

Yksi valmistuneista tehtävistä oli ruokahävikin vähentäminen Meira Novan logistiikkakeskuksessa.

”Otimme käyttöön ruokahävikkiä seuraavan vaa’an sekä aloitimme hävikkiruoan myymisen päivän päätteeksi työntekijöille”, Viitaniemi kertoo.

Lisäksi vastuullisuusmielikuvaa on nostettu ja nostetaan edelleen asiakastapaamisissa sekä tavarantoimittajatapaamisissa laatupäällikön osuudella. Vastuullisuuskatsaus uudistettiin ulkoasun suhteen ja siitä on saatu positiivista palautetta. Seuraavan vastuullisuuskatsauksen sisällön kerääminen alkaa vuoden vaihteessa.

Meira Novan vastuullisuus- ja ympäristötyön toteuttamisesta päästiin kertomaan myös muutamissa webinaareissa. Lisäksi toimittajahallintamallin ja sen seurannan on määrä käynnistyä todenteolla loppuvuodesta.

Yhdessä eteenpäin

Viitaniemen mukaan ilahduttavaa kehitystyöryhmän puolesta oli omien työntekijöiden, tavarantoimittajien ja asiakkaiden osallistaminen. Tämä toteutettiin keräämällä aloitteita ja ideoita toiminnan kehittämiseen.

”Vastuullisuus ja ympäristötyön edistäminen on kaikkien asia. Yhdessä saadaan aina enemmän aikaan kuin yksin puurtamalla. Yleensä myös ”laatikon ulkopuolelta” saadaan hyviä nostoja ja sparrailua asioiden eteenpäin viemisessä.”

Valmistuneiden tehtävien tilalle nostetaan seuraavalle kolmelle vuodelle muun muuassa näitä tehtäviä:

  • kierrätysasteen nostaminen 80 prosenttiin (liittyy myös materiaalisitoumukseen)
  • energiatehokkuuden lisääminen Meira Novan logistiikkakeskuksessa
  • Meira Novan päästölaskennan selvitys tasoilla 1 ja 2, mahdollisesti laajennus tasolle 3

 


Jaa sisältöä: