Espoon Kivenlahteen keväällä avautunut Hybridiarena Hype yhdistää liikunnan, viihteen, yritystapahtumat ja laadukkaan ruokailun.
Aurinko paistaa pilvettömältä taivaalta, palmut huojuvat tuulessa ja uima-altaan vesi kimmeltää kutsuvana. Ihan kuin olisi kesälomalla Espanjassa! Paitsi että nyt ollaan Espoon Kivenlahdessa ja keväällä avajaisiaan viettäneen Hybridiarena Hypen seitsemännen kerroksen kattoterassilla.
Yli 500-paikkainen kattoterassi uima-altaineen ja saunoineen on yksi Hypen erikoisuuksista. Monipuolinen tapahtuma-areena yhdistää saman katon alle laajan kattauksen palveluita: liikunta- ja hyvinvointipalvelut, viihde-elämykset ja yritystapahtumat sekä kaksi HOK-Elannon ravintolaa.
Skandinaavisia makuja merinäköalalla
Areenan seitsemännen kerroksen kattoterassin vieressä sijaitsee ravintola Stensvik, joka tarjoilee skandinaavisia makuja urbaanilla merinäköalalla. Valoisa ravintola on tunnelmaltaan tyylikäs, mutta rennon kutsuva. Ruokalistalta löytyy maisteltavaksi sesongin parhaita makuja.
”Vuodenajat näyttelevät ruokalistallamme isoa roolia. Esimerkiksi kovasti kehutussa tartar-annoksessamme on mukana sesongin villikasvista karhunlaukkaa”, kertoo ravintolajohtaja Antti Ahokas.
Stensvik luottaa listallaan moniin klassikkoannoksiin, mutta tuo ne tarjolla omalla tavallaan. Esimerkiksi toast skagen ei rakennukaan leipäviipaleelle, vaan käsin kuoritut Pohjanmeren katkaravut saavat kaverikseen mallasleipävanukasta.
Yhtenä listan helmenä Ahokas haluaa nostaa esiin paistetun siian, joka tarjoillaan rakuunalla maustetun simpukkakastikkeen, sydänsimpukoiden, fenkolin ja perunan kanssa.
”Se on aivan taivaallinen annos! Myös leipämme on meille ylpeyden aihe. Mallasbriossimme tulee pöytään suoraan paistinpannulta.”
Kattoterassi kutsuu viihtymään
Hypen kattoterassi on kesällä avoinna päivittäin keskipäivästä myöhäiseen iltaan saakka. Uima-altaalle ja saunoihin on erillinen pääsymaksu, mutta kattobaarin oleskelutiloihin voi saapua vapaasti.
Monipuoliselta juomalistalta löytyy muun muassa cocktailmestari Timo Siitosen suunnittelemia cocktaileja ja mocktaileja sekä Espoon Oman Panimon lähioluita. Terassimenu pitää sisällään esimerkiksi nacho-, burgeri- ja salaattiannoksia.
”Eli ruokaa, joka pitää ihmiset kesällä onnellisena”, Ahokas hymyilee.
Puurobaarista startti päivään
Ravintola Lilla Sten sijaitsee Hybridiarena Hypen toisessa kerroksessa. Se on Ahokkaan mukaan talon sydän, joka palvelee asiakkaita varhaisesta aamusta iltaan saakka seitsemänä päivänä viikossa.
Kello 8–10 tarjolla on puurobaari, jossa puuroannosta voi täydentää vuodenaikojen mukaan vaihtuvilla lisukkeilla. Lounasaikaan tarjolla on kaksi noutopöytään katettua vaihtoehtoa sekä keittiömestarin lautasannos, päivän salaatti ja päivän burgeri.
Lounasajan jälkeen käyttöön otetaan à la carte -lista, johon sisältyy esimerkiksi salaatteja, burgereita, siipiä, flämäreitä ja nopeita naposteltavia. Pitkin päivää tarjolla on lisäksi vitriinivalikoima kahvilatuotteita.
Elämysareena mukautuu moneen
Hybridiarena Hypen tilat mahdollistavat monenlaisen liikunnan ja urheilun. Talosta löytyy juoksurata, pieni jäähalli ja kuntosali sekä harjoittelusaleja esimerkiksi joogaa ja tanssia sekä palloilu- ja kamppailulajeja varten.
Kolmannen kerroksen 1500-paikkainen elämysareena ja showroom mukautuvat viihde- ja kulttuuritapahtumien sekä yritystilaisuuksien tarpeisiin. Sähköisen katsomon penkkirivit saadaan järjestymään paikoilleen alle minuutissa.
Yritysasiakkaat voivat tulla Hypeen viettämään esimerkiksi työhyvinvointi- ja tiimipäiviään. Päivän kulkuun saadaan sopimaan monenlaisia elementtejä, kuten kokous, liikunnallisia aktiviteetteja, saunomista ja ruokailua.
Ahokas kertoo, että buffet on tyypillinen ruokaratkaisu yritystapahtumissa, mutta tilaisuuksien luonne vaihtelee aamiaistilaisuuksista isoihin istuviin illallisiin.
”Räätälöimme ratkaisuja asiakkaiden tarpeen mukaan ja toteutamme asioita ”kyllä onnistuu” -hengessä”, Ahokas sanoo.
Juttu on julkaistu Nova-lehden numerossa 7/25.Nova-lehti