Uutishuone

Uutishuone

Oma väki mukaan vastuullisuustalkoisiin

05.01.2022 | Ajankohtaista

Meira Novan henkilöstöltä kaivataan ideoita vastuullisuustekoihin. Aloitteista on luvassa palkinto.

Meira Novalla halutaan innostaa omaa henkilökuntaa mukaan miettimään vastuullisuus- ja ympäristöasioita ja tätä edistääkseen kehitystyöryhmä kerää henkilöstöltä vastuullisuuteen ja ympäristöön liittyviä aloitteita.

Aloitteita saa tehdä joko anonyymisti tai ylpeästi omalla nimellään.

”Aloitteita toivotaan matalalla kynnyksellä, ei tarvitse ehdottaa valmista ratkaisua vaan riittää, että ehdotetaan jonkin asian selvittämistä”, laatupäällikkö Susanna Viitaniemi kertoo.

Kaikki aloitteet käsitellään ja kommentoidaan kehitystyöryhmän toimesta, ja toteuttamiskelpoiset aloitteet nostetaan ryhmän toteutettavaksi. Aloitteiden käsittelyä ja toimenpiteitä myös seurataan järjestelmällisesti.

”Jokainen omalla nimellään aloitteen tehnyt palkitaan pienellä muistamisella kiitoksena tehdystä aloitteesta. Palkkio toimitetaan, kun aloite on käsitelty ryhmässä.”

Tehoa kierrätykseen

Ensimmäisten joukossa aloitteen teki Meira Novan tarveanalyytikko Heikki Jäämies, jonka aloite koski toimistotilojen jätteiden kierrätyksen tehostamista. Heikin ehdotus on jo edennyt käytännön toimiin.

”Jätteiden kierrätys on nyt otettu tarkasteluun, taukotilaan on ostettu uusia jäteastioita ja astioiden sijoittelua on mietitty tarkoituksenmukaisemmaksi. Uskon, että muutosten myötä henkilökunnallamme on entistä helpompi lajitella toimistolla syntyvät jätteet oikein”, Susanna Viitaniemi kertoo.

Juttu on julkaistu Novan numerossa 1/22. Nova-lehti


Jaa sisältöä: