Ajankohtaista

Uutishuone

Vähemmästä enemmän ympäristöä säästäen

01.11.2022 | Ajankohtaista

Ympäristöhallinnon mukaan materiaalitehokkuudella tarkoitetaan sitä, että vähemmästä tuotetaan enemmän ympäristöä säästäen. Tavoitteena on käyttää mahdollisimman vähän materiaaleja, raaka-aineita ja energiaa. Samalla pyritään myös vähentämään tuotteen tai palvelun haitallisia ympäristövaikutuksia koko sen elinkaaren aikana.

Mitä pienempi tuotteeseen tai palveluun tarvittava materiaalipanos on, sitä tuottavammin luonnonvaroja käytetään. Samalla yleensä säästetään kustannuksia ja edistetään yrityksen kilpailukykyä.

Yritys voi parantaa tuotteensa materiaalitehokkuutta muun muassa valitsemalla raaka-aineita sekä energia- ja kuljetusmuotoja, joiden elinkaaren aikainen energian ja materiaalinkulutus on vähäinen, tehostamalla tuotantoprosessien raaka-aineen ja energian käyttöä sekä minimoimalla ja tehostamalla kuljetuksia ja pakkaamista.

Materiaalitehokkaita tuotteita Meira Novalla

Meira Nova edistää materiaalitehokkuutta kartoittamalla asiakkailleen aktiivisesti tuotteita, joiden materiaalitehokkuus on mahdollisimman suuri.

”Olemme esimerkiksi etsineet vaihtoehtoja muovisille kertakäyttöisille annospakkauksille. Näitä ovat muun muassa helposti kierrätettävät, muovia sisältämättömät pakkaukset. Myös vain vähän muovia sisältäviä pakkausvaihtoehtoja kartoitetaan”, laatupäällikkö Susanna Viitaniemi kertoo.  

Materiaalitehokkuutta voi edistää myös esimerkiksi tarjoamalla asiakkaille uudelleenkäytettäviä tuotteita kuten kestomukia kuumalle juomalle. Myös tämän tyyppisiä vaihtoehtoja on Meira Novan valikoimassa.

Juttu on julkaistu Nova-lehden numerossa 9/22. Nova-lehti

 


Jaa sisältöä: