Uutishuone

Uutishuone

Valikoimaraadissa arvioidaan uutuustuotteet

20.04.2023 | Novalainen vastaa

Meira Novalla on käynnistetty uusi toimintatapa tuotteiden nostamiseksi valikoimiin. Valikoimaraadin tavoite on varmistaa, että asiakas saa meiltä toiveitaan vastaavia tuotteita.

Mikä on valikoimaraati?

Valikoimaraati on Meira Novan uusi toimintamalli tuoteavauksiin. Sen avulla päätetään, mitä uutuuksia valikoimiimme avataan. Myös kausituotemallia on kehitetty siten, että kausituoteaikataulua on uudistettu ja päätökset tehdään valikoimaraadissa.

Miksi sellainen on perustettu?

Valikoimaraadin taustalla on Meira Novan tavoite kehittää tuotevalikoimaansa entistä houkuttelevammaksi ja asiakkaiden toiveet täyttäväksi. Meira Nova haluaa uudistaa tuotevalikoimaa trendien mukaisesti kausituotejaksotuksia korostaen. Haluamme myös kehittää ja syventää yhteistyötä tavarantoimittajiemme kanssa.

Miten valikoimaraati toimii käytännössä?

Valikoimaraati kokoontuu kuusi kertaa vuodessa ja siihen kuuluu edustajia Meira Novan hankinnasta, myynnistä sekä valikoimahallinnasta. Raati käy läpi tuotteita ja tekee päätökset valikoimiin avattavista uutuustuotteista anonyymin kyselytyökalun avulla.

Jokaisella valikoimaraadilla on ennakkoon sovittu teema, johon pyydetään sopivia uutuustuote-ehdotuksia tavarantoimittajilta. Tarvittaessa käsitellään myös teeman ulkopuolelta ajankohtaan muuten sopivia tuotteita. Meira Novan hankintapäälliköt tekevät raatiin tarjotuista tuotteista esivalinnan. Esivalituista tuotteista pyydetään näytteet ennen valikoimaraadin kokoontumista. Valikoimaraati kokoontuu, testaa tuotteet ja tekee päätöksen valikoimiin avattavista tuotteista. Toimittajille tiedotetaan päätöksistä ja valikoimaraadin palautteesta.

Miten raati näkyy asiakkaan suuntaan?

Valikoimaraadin myötä asiakkaillamme on saatavilla entistä paremmin uutuuksia ja uusia ratkaisumalleja heidän toimintansa tukemiseksi. Tavoitteenamme on myös tarjota asiakkaille nykytilanteeseen ja ajankohtaan soveltuvia raaka-aineita ja komponentteja sekä trendikkäitä kausituotteita.

Aiomme myös osallistaa asiakkaitamme uutuuksien valintaan lanseeraamalla loppukeväästä Suomen innovatiivisimmat uutuudet -kisan. Siihen ilmoitetuista tuotteista asiakkaat pääsevät äänestämään voittajan lokakuussa järjestettävässä asiakastapahtumassamme. Kerromme tästä myöhemmin lisää!

Iina Loikala
Valikoima-assistentti
Meira Nova


Jaa sisältöä: