Uutishuone

Uutishuone

Mistä löydän toimivat työvaatteet?

08.11.2019 | Novalainen vastaa

Meira Novalta saat työvaatteet joka tarpeeseen. Myös kokonaisen malliston teettäminen onnistuu meillä. Palvelemme työvaateasioissa kaikkia Meira Novan asiakkaita.

Millaisia työvaatteita voi Meira Novalta tilata?

Meiltä löytyy kaikenlaisia työvaatteita kokkihatusta vaikkapa vahtimestarin puvuntakkiin. Asiakas voi teettää kokonaisen malliston tai tilata yksittäisiä tuotteita. Yhteistyökumppaneinamme on useita työvaatetoimittajia, joten pystymme kokoamaan malliston eri toimittajien tuotteista, mikä lisää valinnanvaraa huomattavasti. Meillä on hyvät kontaktit myös muihin alan toimijoihin, kuten suunnittelijoihin ja kangasvalmistajiin. Tutustumme vaatetoimittajien uutuuksiin hyvissä ajoin ja käymme alan messuilla päivittämässä viimeiset trendit.

Miten työvaatteita tilataan?

Tilaukset sekä työvaatteita koskevat tiedustelut lähetetään sähköpostitse osoitteeseen kayttotavara.meiranova@meiranova.fi.

Miten kokonainen työvaatemallisto tehdään?

Mitä tarkemmin asiakkaan toiveet ovat selvillä, sitä nopeammin ja sujuvammin pääsemme työssä alkuun. Erityisesti kaikki kuvallinen materiaali on hyvää toiveiden hahmottamiseksi. Tärkeitä kysymyksiä ovat myös esimerkiksi kuinka monta käyttäjää vaatteilla on, käyttäjien sukupuolijakauma, milloin vaatteiden pitää olla valmiina ja pitääkö vaatteiden olla laitospesun kestäviä.

Asiakkaalla voi olla jo valmis ajatus työvaatteiksi, jolloin meillä työ alkaa materiaalien ja tarvikkeiden sekä tuotannon kartoittamisella. Asiakkaalla saattaa olla myös esimerkiksi miljöö ja värimaailma suunniteltu, tai yritykselle on laadittu graafinen ohjeistus, jolloin vaatetus suunnitellaan noudattamaan niitä. Mikäli suunnitelmaa ei ole, olemme mielellämme avuksi myös sen tekemisessä.

Aina prosessin aluksi käymme asiakkaan kanssa tarpeita läpi ja katsomme, saisiko toimittajien jo olemassa olevista mallistoista kerättyä ja räätälöityä sopivaa yhdistelmää. Jos näin ei ole, teetetään mallisto alusta asti lähtien esimerkiksi materiaalien valinnasta.

Miten työvaatteita kierrätetään?

Yhdellä työntekijällä olleet työvaatteet menevät usein jätteeksi vaikka ne olisivat täysin käyttökelpoisia vaikkapa kausityöntekijän lyhyen työsuhteen jälkeen. Mietimme, millä tavoin käytettyjen vaatteiden arvostusta voisi nostaa seuraavan käyttäjän silmissä. Tapoja nostaa vaatteen arvoa voisi olla esimerkiksi kierrätyskerroista kertova merkintä.

Myös käyttöikänsä loppuun tulleille vaatteille kehitetään jatkuvasti uusia hyödyntämistapoja. Materiaalin komponentteja voidaan purkaa mekaanisesti tai kemiallisesti, ja hyödyntää uudelleen. Materiaali voidaan myös leikata uuteen käyttöön.

Jonna Martti (kuvassa vasemmalla)
Asiakaspalvelupäällikkö

Sanna Mäkelä
Hankintapäällikkö

Meira Nova


Kuva: Tero Honkaniemi

Jaa sisältöä: