Uutishuone

Uutishuone

Vastuullisuuden ja ympäristön kehitystyöryhmä

01.11.2021 | Ajankohtaista

Meira Novan vastuullisuustyön tukirangaksi on perustettu Vastuullisuus- ja ympäristöasioiden kehitysryhmä. Ryhmää ohjaavat laatupäällikkö Susanna Viitaniemi ja logistiikan kehittämispäällikkö Jari Saviniemi ja sen ydinryhmänänä toimii hankintajohtaja Terhi Liukkonen, kaupallinen johtaja Arja Liimatainen ja logistiikkajohtaja Olli Virtanen. Lisäksi mukana on kutakin osa-aluetta parhaiten tuntevia meiranovalaisia. Tiivistä yhteistyötä tehdään myös SOK:n vastuullisuusryhmän kanssa.

Ryhmän tehtävänä on varmistaa Meira Novan vastuullisuuden kärkihankkeiden totetuminen. Kärkihankkeita ovat
• vastuullisuuden, terveellisyyden ja hyvinvoinnin edistäminen
• hiilinegatiivinen Meira Nova vuonna 2025
• kohti kiertotaloutta
• ihmisoikeuksien edistäminen arvoketjussa ja omassa toiminnassa
• avoimuuden ja läpinäkyvyyden edistäminen

Kärkihankkeiden alle on määritelty osatavoitteita, joita viedään aktiivisesti eteenpäin. Osatavoitteet ovat esimerkiksi työturvallisuuteen, pakkausmateriaaleihin, tuotteiden alkuperään ja riskimaihin liittyivä konkreettisia toimia. Kehitysryhmä varmistaa tavoitteiden toteutumista yhdessä kulloinkin tarvittavan vastuuhenkilön kanssa.

Osatavoitteista koostuu työryhmän vuosittain päivittyvä kolmivuotinen roadmap. Ensimmäisenä käynnistyvät projektit liittyvät työturvallisuuteen, vastuullisuus- ja ympäristöaloitteiden keruuseen, hävikin vähentämiseen sekä toimittajahallintaan.

Meira Novan vastuullisuuskatsaus
 

 


Jaa sisältöä: